Po stopách Gira a mistrák světa v Mendrisiu

Plánovaná účast na letošním Giru se nepovedla kvůli zlomené lopatce, ale na mistrovství světa už jsem byl fit, a tak jsme se s Vaškem navzájem nominovali a přidali s k tomu projeti zásadních historických kopců Gira. Stelvio, Gavia a Mortirolo jsou určitější nejznámější.

A tak jsme v neděli ráno po Chodovském MTB maratonu sbalili a vyrazili do kempu u Bormia. Takže poprvé jsme okusili Stelvio v autě, ve tmě a navíc ještě s akutním nedostatkem benzínu.

Pondělní ráno jsme se probudili do slunečného dne ….

Mortirolo bylo za námi a na cestě domů jsme museli překonat ještě jedno překážku jménem Gavia.

V úterý jsme měli na programu Stelvio. Původně jsme chtěli udělat znovu asi 110 km okruh přes Švýcarsko, ale raději jsme si zapoměli ve stanu pasy a tak jeli z Bormia přímo ….

Na Stelviu krátky odpočinek a vychutnání panoramat. Na ledovcích spousta sněhu. Mimochodem Stelvio byla domovská tréninková destinace vynikajícího švédského sjezdaře Ingemara Stenmarka.

Ve středu už se v Mendrisiu jela časovka žen a U23 a tak jsme se autem přesunuli podél Lago di Como a kousek a po stopách podzimní klasiky Kolem Lombardie asi 150 km jihozápadně …

Večer jsme docela nesnadno hledali nějaký kemp na složení hlavy, no nakonec našli a těšili se na čtvrtek, který měl být ve znamení “Spartaka” …

I když v pátek celé odpoledne více či méně propršelo, dopoledne jsme si užili na trati nedělního mistrovského závodu a jeli např. s Boomem a Kroonem a dalšími z týmu “oranjes”, s belgánama v čele s Tomem Boonenem a Philipem Gilbertem, Tom Danielsonem, Samy Sanchezem a španěly, Nicolasem Rochem a dalšími. Byl to opravdu zážitek a tohle je možné zažít jen v cyklistice. Zakopat si před finále MS třeba Zidanem nebo Beckhamem nebo se rozbruslit s Jágrem je zcela nemožné. Škoda jen, že jsme Italy propasli a z našich potkali jen v protisměru “Háčuse”.

A pak přišla neděle a vyvrcholení cyklistické sezóny …

Mapy

Pondělní trasa přes Mortirolo a Gavii


Cyklistická trasa 227646 – powered by Bikemap 

Úterní passovačka přes Stelvio


Cyklistická trasa 135949 – powered by Bikemap 
This entry was posted in Vikingové. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *