První České poháry roku 2008

Začněme ČP XC Pardubice. Pro své první zkušenosti se zvody republikového formátu do Pardubic zamířili Robert Vokáč a Pavel Kodl. Již prvním zjištěním byla trať s 4mi těžškými až nebezpečnými úseky. Pak velký počet startujících. V kadetech se na trať vydalo 60 a v juniorech dokonce 97 závodníků z pěti zemí (POL, UKR, RUS, SVK a CZE). U obou našich závodníků se moc nevyvedl start a propadli se na chvost startovního pole. Pak se však trochu začali posouvat vpřed. Robert byl dostižen o kolo a rozhodčí jej odvolali. To však neplatilo pro jezdce, kteří jeli za ním. Tím přišel o svůj první mistrovský bod, neboť na 50. místě je klasifikován závodník, který jel při odvolání asi 20 s za ním. Něco podobného potkalo i Pavla. Ačkoliv ještě vedoucí závodník nebyl v cíli, Pavel byl odvolán, ale pak nebylo jasné, proč závodník jedoucí s ním v souboji mohl pokračovat. Opět nezbývá než konstatovat ŠKODA. Získané zkušenosti však jsou zřejmé a mohou pomoci v dalším zlepšování.

Kritérium Soběslav. Sobotní závod v Soběslavi odjeli David Mašek a Václav Viktorin. Oba ve svém prvním mistrovském kritérku si vyzkoušeli pohárovou atmosféru, ale cíle závodu se nedočkali. Pro dojetí o kolo byli odvolání zhruba v polovině závodu. Klukům se nepodařilo zachytit hned první nástup.

Silniční závod Pičín. Zde startovalo již kompletní trio našich kadetů. Nejlepší start měl Robert, který se objevil krátce po startu na 3. pozici. Ale záhy neudržel vysoké tempo a vypadl z vedoucí skupiny. Ještě v prvním kole z pěti to samé postihlo i Vaška. Ten pak spojil síly s dalšími odpadlíky a závod dokončil 70. místě. Nejlépe si vedl David. Ten sice na chvíli v druhém kole ztratil kontakt s vedoucí skupinou, ale dokázal zabojovat a vrátit se do ní. Ve třetím kole však po kontaktu se soupeři upadl a s nabranou ztrátou se již toho nedalo moc dělat. Konečné umístění je 65. místo. Robert i přes dokončení závodu nebyl v cíly klasifikován.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

1 Response to První České poháry roku 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *