Vikingové 28. 7. – 3. 8.

Uickey
Za tento týden: 815 km
Celkový počet: 16735 km
Hmotnost: 82,5 kg
Vašek Viky
Za tento týden: 0 km
Celkový počet: 6976 km

Neděle: 150 km. Na srazu Kozler, David, Aleš, Fishi a Jointy (ten to v zápětí otočil pro zapálené hrdlo). Byl jsem trochu nesvůj, jelikož nebyl nikdo ze včerejší sestavy…ale vzal jsem jednici a vzhledem k tomu, že po švihu měla být pizza z Dolce Vity, tak jsem se chtěl řádně unavit. Mraky se honily, a tak směr proti větru, že překročíme Pomezí a Německem do Aše. Jenže za Kacéřovem byly v předpokládaném směru provazy deště, a tak se dali na Nebanice a dál na Marjánky. To se nelíbilo Kozlerovi, kterej chtěl domů a vymlouval se, že musí projet nový kola. Hroznej lenoch se z něj stal. Před Kynžvartem si nás sjel Míra Rajšl – za dernou Pragou V3S. V Kynžvartu prověrka kopcem na Kladskou a na vrcholu mokro až do Pramenů a Mnichova. Poté Bečov, šišky na Krásno a přes Loket domů. Já pak ještě solo padíčko na Frantovky.
David jezdí jako šlak a do půli kopce mám dojem, že to za ním nemůžu vydržet, pak tedy naštěstí vyvadne, ale to už se zezadu na mě sápe Fishi, kterej kopce začíná vlažněji, ale koncovku má silnou. První místo jsem uhájil vlastně jen z Kynžvartu na Kladskou. Do Mnichova i do Krásna byl první.
Aleš bojuje, a to se mi líbí. A v Pramenech, kdy měl možnost jet nejkratší cestou dom, to dal s námi ještě přes ten Mnichov. Respekt.
Neděle: Volno

Sobota: 120 km. Těšil jsem se na něco velkého (co do osazení), dlouhého a rychlého, ale mokré silnice odložili start. To bylo špatné znamení. Když jsme pak ve 4-ech (Tiby, Palinko, Goslik a já) seděli u Kozlera před barákem a krafali 3/4 hodiny viděl jsem to vyloženě černě, páč se nikomu do práce moc nechtělo. Nakonec závěrečnej účet není tak špatnej a AVS byla 33,1 i s popojížďkama po Aši a zastávkama (výměna duše ve FL a pár piv v Nebanicích + 1 nízkooktanové Birell).
Sobota: Volno Italia

www.Tour-magazin.de

Pátek: 120 km. Tak jsem si říkal, jestli si mám napsat do tre-deníku volno, zakladní dlouhodobou vytrvalost anebo snad tempo? Od každýho dnes bylo něco. 3 litry za červenec jsem dal, a tak začít srpen s dvouciferným údajem by se snad ani neslušelo. Takže jsem si jel nejdříve pro Tour do Klingoše, ale ho neměli. Neva aspoň mám cíl cesty v příštím týdnu. Tak přes fabriku dom a jsem potkal Mirka a tak jsem ho zlomil, že pojedem za klukama k Pulci dohovořit trénink o víkendu. Btw. výhodou toho, že nejsou o víkendu závody, je to, že se ček nemusí šetřit a jezdit opatrně, ale že si může pořád a stále dávat. Míra dnes ale tempo bojkotoval, i když jsem prd jel. No pohovořili jsme a neva zítra je domluveno něco většího na silničkách.
U Pulce už nikdo nebyl, a tak přes Loket dom. Pomalu. AVS lehce přes 27.
Už se těším na zítřek.
Při těch vyjížďkách mám dojem, že se mi jede líp, čím je švih delší… ve srovnání s klukama. A vzhledem k tomu, že už mistrák SACu byl a já vlastně teď jezdím, jen abych se mohl večer najíst, taxi říkám, a čím dál víc nahlas uvažuju o Králi Šumavy, ale spíš o Praha-Vary-Praha. Kdybych ještě potrénoval, trochu špeku z pupku sundal, tak bych snad mohl až k Panoramce dojet. Nebo ještě o kousek dál. Je to za 50 dnů, tak se uvidí. Kdyby mne vzali do závodu, asi bych byl nejstarší rider. No je to výzva.
Sobota: Volno Italia

Čtvrtek: 100 km. Etapový závod “Giro di Poliklinika” pokračoval dnešní rovinatou etapou, takže nejeden horizont či tabule s názvem obce byl metou pro spurtery. A že jich jelo: nadějný neoprofi Davide Maškelin, dělník Murillo Fishi, univerzál Mirko Brillestino, světoběžník Paolo Kozzini, neoprofi Alesio Ledvini, stále se lepšící “australan” Peter Jointyng, další mladík Paolinko Kodldeli a já Vitorio Demencini. Za Frantovkama Míra defektil a při výměně, byly vidět blesky od Pomezí. To nenávidím, takže jsme jeli zpět a směr Luby a pak zkratkou do Milhostova a přes Částkov a Habartov. Přesto, že jsem měl obavy jak na tom po úterý a středě budu, tak se mi kupodivu jelo celkem dobře…když se neblýskalo. Švih pěkný, kterému scházel jen Tibor Csipolini.
Čtvrtek: Volno Italia

Ve čtvrtek standartně v 16,00 na kruháči u polikliniky v Soko…navrhoval bych nějakou oklikou do Nebanic

Středa: 145 km. Tak Lopatárna nebyla. Kája Antoš mi sice ve 14 volal, že mě zpět veme, ale to už jsem domluvil ténink s Davidem, Fishim a Mírou Brillákem. Vydali jsme se na Kraslice, jenže v Boučí bodla vosa Fishiho do krku – ze vnitř – takže si zavolal v Oloví záchranku. Dle posledních zpráv je živ a zdráv a zitra s námi pojede. My tedy ve 3 a Míra dnes zasloží pochvalu. Jel dobře v kopci i mezi nimi tahal špice. Snad, že byl čerstvější než my s Davidem. V Kraslicích se přidal Tom Linhart a tak přes Kling, Muhlheiten, Carslfeld do Johanu, v Potůčkách voda u benziny a dále Blatná, Pernink, Abertamy, Jáchymov, Ostrov (tady jel Tom do Kraslic) Vary, Chodov, Soko. Průměr 30,5 km/hod. Sem zvědav jak budu zítra vypadat. Jestli přijede na švih resuscitovaný Kozler, tak hochy možná pošlu ať si jedou beze mne … no asi ne.
Středa: Volno Italia

Ondra

Úterý: 150 km. Dnes jsem se na trénink opravdu těšil. Teda se těším vždycky a trénuju rád, ale dnes to bylo teda hodně. Na švih sice nedorazil Tiby, ale Jointy, David, Palinko, Martin, Kouzler a hlavně Fishi (toho jsem zapoměl jmenovat v pozvánce a to mě mrzí, jelikož s ním trénuji snad úplně nejraděj jelikož jezdí KONKRÉTNĚ 8-)) byla dobrá partyja. Před švihem jsem si dal padíčko a už když jsem dojížděl na sraz a sjel Kouzlera, tak bylo vidět, že je mrtvej – ze 4+20-tihodinovky a z netrénování. Na Černým Mlýnu nám vjel do cesty náklaďák se dřevem a než jsem se stačil rozkoukat , tak kluci už za nim byli poskládaní a mě trvalo až do Šabiny než jsem si je sjel a schoval do pytle. Šabiňák za ním na plný kule a Fishi vydržel nejdýl. Já 2. a tak to bylo v podstatě celý trénink. I přes ty hlášky na webech není tlustej a i přes ten hanebný výsledek v neděli na TT Chodová Pláná byl dnes jasně nejsilnější. Ve Franťákách jeli dom Martin a Palinko a Kozenka měl taky dost a tak dál na Luby a přes rajch do Kraslic a dom. Na té 100 jsme měli průměr skoro 36, což je skoro malej závod. Řekl bych, přes tu všechnu živelnost je to dobré trénování. Jelikož i profíci nejezděj závodní kiláky jenom jednou nebo dvakrát týdně. A tyto tréninky jsou jasnou simulací závodních stavů. A tak to ma byt. 😎
Zítra snad Lopata. Ale autem se mi tam nechce, rád bych na kole, ale těch 90 zpět je přeci jen moc. No ještě uvidím.
Náš kamarád Ondra Pávek byl v sobotu 5-tý na GP Bradlo, což je závod kat. UCI 1.2 a to je výborný. A to mám dojem, že finish nehrotil jelikož měl před sebou dalšího Sparťana Rosťu Krotkýho. Kuba Svoboďák Ondru v neděli v Nepomyšli wuelmi chválil a že je na jeho stylu závodění (jak to viděl na pohárech), jak maká na tým a jakou odvádí dobrou práci. Si řikám, jestli na téhle úrovni pro dosažení těch úplně nejvyšších příček nemusí být ček sobec a občas nekoukat nalevo napravo a hledět si jen sebe.
Jo a za dnešek omluveni Hondzík (odpolední) a Tibor (dodatečně telefonem). Aleš si omluvenku přinese ve čtvrtek … a s razítkem! 😎 Ostatně Tom Linhart také.

Úterý: Volno Italia

V úterý !POVINNÝ! švih v 16,00 na kruháči u polikliniky v Soko. Ať tam jsou všici: Tiby, Jointy, David, Aleš, Palinko, Imriškové, Aleš, Kozler, …

Pondělí: 30 km. Pouze před prací, kdy bylo ještě chladno. Odpo povinnosti a haxn si zaslouži trochu klidu.
Pondělí: Volno Italia

This entry was posted in Vikingové. Bookmark the permalink.

14 Responses to Vikingové 28. 7. – 3. 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *