Březovský etapový bike

Premiéra jako před dvaceti lety. Jenže tenkrát republikového formátu a nyní pouze oblastního. Poprvé v desetilété historii Březovských biků se jelo ve dvou dnech a třech částech, které se sčítaly. Od sobotního dopoledne do nedělního odpoledne se na tratí v Březové představilo téměř 90 závodníků. Někteří volili variantu pouze vybraného závodu ze tří, ti statečnější odjeli všechny tři. A právě pouze celkové dokončení celého etapového závodu mohlo závodníkům přinést body do poháru KVSC.

1. etapa (Prolog) – stavitel = Radek Fišer

Horská časovka s výrazným převýšením a také dlouhým sjezdem. Nejvíce vyhovovala Tomáši Eberlemu. Na třetím místě absolutně dojel pak stavitel trati. Pěkného sedmého času dosáhl Vašek Viktorin a devátý dojel Pavel Kodl ml. Mladší žactvo pak jelo na zkrácené trati a mezi Ašskou i Ostrovskou záplavou se neztratily Karolinka Poláková a Natálka Janusová. Nejrychlejší však bylo duo mladších žáků Ostrova Zadák s Čechmanem.

Fotky z prologu od Fišiho:

2. etapa (Březovský bike) – stavitel = Petr Ontko

trať XC se stejným startem jako úvodní časovka, ale s mírnějším profilem. Proto se jelo po skupinkách a nebyli tolik znát technické rozdíly mezi závodníky. Ve všech skupinách krásné souboje a když ne přímo v kategorii, tak aspoň mimo kategorie. Hned v první startovní skupině si to až do cíle rozdávali opět Zadák s Čechmanem o vítězství v mladších žácích. Úspěšnější byl opět Zadák. Ve starších žácí se pak bojovalo o sekundy i o druhé místo mezi Ašským Gubalou a domácím Martinem Kofroněm. Martin si v posledním kole pohlídal nájezd na cílovou rovinku a spurt vyhrál. Nejhezčí souboje dne se však odehrávali až v posledním startovní skupině a to zejména v boji o stupně vítězů. Na čele jezdila čtveřice závodníků – Tomáš Eberl, luboš Oubrecht, Daniel Dolanský a Radek Fišer. Ještě v nájezdu do posledního kola jeli všichni pohromadě. V závěru však do poslední zatáčky najel první Eberl a vyhrál. Radek Fišer ve své kategorii 3. a za ním skončil Pavel Kodl ml.

Fotky od Karla Rouse z Březovského bajku:

3. etapa (Sokotrans Cup) – stavitel = Jan Vokáč

trať XC vedoucí lesem a po motokrosové trati. technicky i fyzicky náročný okruch s minimem míst na odpočinek. Nejtěsnější rozdíli opět nejtěsnější rozdíly ve stejných skupinkách jako ve druhé etapě. V prvních dvou zmiňovaných případech se stejným koncem. Ovšem v kategorii mužů se pořadí začalo otáčet, když se rozjel Dan Dolanský a začal Tomášovi Eberlemu i Radkovi Fišerovi ujíždět. Ze třetího místa rázem sahal po zlatu. Nakonec mu k němu chybělo 10s. Suveréně si v neděli však počínal luboš Oubrecht, který se ve druhém okruhu utrhl a začal všem ujíždět.

Fotky ze Sokotransu od Karla Rouse:

Celkově lze etapový experiment považovat za úspěšný, neboť po závodní stránce bylo rozhodně na co koukat a i organizačně se vše i s trochou štěstí podařilo zvládnout (včetně stěhování zázemí ze stráně na motokros). Velké poděkování v první řadě patří městu Březová, dále pak všem pořadatelům a pomocníkům, zdravotnickému zajištění (MUDr. Fišerová), klubovým sponzorům a “bufíku” u Fazole s Fázovo dobrůtkami.

Pohled na výsledky domácích závodníků

Děti 1 – nedělní závod – Ondra Kodl – na odstrkávadla 2. místo

Děti 2 – v sobotu i v neděli na startu jako jediná dívka Karolinka Poláková, Kája Koutecký pak vsobotu byl 3. a ve čtvrtek 4.

Mladší žákyně – Natálka Janusová – premiéra na domácí trati a druhý závod vůbec, odjela pouze časovku v 7.čase

mladší žákyně – Karolina Poláková – ve všech etapách a tudíž i celkově dojela na pátem místě. Během víkendu stihla pět závodů!!!

starší žáci – Martin Kofroň – třikrát druhý a počtvrté druhý i celkově. Vyborný úspěch na svou první sezónu, kdy chybí zkušenosti i ještě technika. Často padá, ale vše dohání v silových pasážích.

Starší žáci – Jakub Kozlík – úplnýnováček si o víkendu odbyl závodnímu premiéru. v jednotlivých etapách dojel 7., 6. a 8. Celkově klasifikován na pěkném 6.místě.

Kadetky – Petra Janusová – ve dvojici kadetech vždy úspěšnější. Celkové vítězství.

Junioři – Vašek Viktorin – stejně jako Petra ve dvojici vždy úspěšnější, ale s výraznější stopou mezi muži. Celkové vítězství.

Muži – Radek Fišer – 2., 3., 4., Celkově třetí místo. Pěkný výsledek k faktu, že si v podstatě odběhl od učebnic.

Muži – Pavel Kodl ml. – v prních dvou etapách dvakrát 4., v neděli pro technické problémy nedokončil. V letošním roce je těch problému s technikou u Pavla moc a moc. Snad to někdy skončí.

Masters 2 – Jiří Bartoš (4., 4. a 4. celkově také 4.), Petr Ontko (6., 6. a 5. celkově 5.) Pavel Kodl st. (8., 7. a 8. celkově 7.) Miroslav Imrich (9., 10. a 9. celkově 9.), Petr Rajda (startoval pouze v neděli, ale závod nedokončil)

Masters 3 – Jiří Toms (třikrát druhý a druhý i celkově), Milan Genčur (pouze v sobotu a dojel v obou závodech 5.)

Celkové výsledky včetně jednotlivých etap.

Fotky: Prolog, Březovský bike – 1, 2, 3 Sokotrans Cup – 1, 2.

This entry was posted in Novinky, Otvírák. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *