Poslední dubnový víkend

Viky oba dny závodil s českou juniorskou elitou v okolí Pičína. V neděli jej ještě doplnil Pavel, který si zkusil silniční pohár s profíkama. Bikeři se sešli v Aši. Naše barvy hájili Petra, Martin, Bájo, Imríšek a Luky. Tomáš Benc jel Kolo pro život.

Vašek si prožil docela smolný víkend. V sobotní časovce si díky pozdnímu příjezdu neprojel trať a tak se stalo, že přejel obrátku ztratil drahocené sekundy. V konečném hodnocení byl klasifikován na pěkném 38. místě. V nedělním hromaďáku pak jel opět velmi dobře. Držel se s nejlepšími v hlavní skupině. Jenže v posledním kole mu defekt zhatil šanci pěkný výsledek. Ve výsledcích má DNF. Palinko svůj závod popsal takhle: první kolo docela rychlí ale pak ujel ten hlavní únik a jela se krokáda v pátym kole se to rozjelo a celý kolo e jely bomby jako svině a tam bych řekl že se to začalo poprví dělit jezdili se hodně terezíny v tom kole odpadl např stránsky, strnad a ještě jeden z cube týmu. Pak se to tak trochu uklidnilo a v 9kole se opět rozjely kuje jako sviě a v terezínu nás někdyo odpojil od balíku takže sme tam zůstali tak v 15lidech za balíkem a nedařilo se nám ho sjet a furt nám ujížděl. Pak už sme ho neměli ani na dohled akorát do kopečků. Asi po 3kolech sme ho nakonec sjeli ale už sem toho měl fakt dost. dvě kola před cílem se začalo nastupovat takže se jelo furt a kolo před cílem mě odpáraly na dobro. takže poslední kolo ve dvojici s nějakym raidrem pohodičku.
Zpočátku sem se snažil být co nejvíc vepředu balíku ale postupně sem se propadal a ke konci už sem jezdil téměř ocas. takže celkově 74místo 140km průmě asi 40,5km/h a půl hodiny po závodě sem nemohl chodit:-D (jak jsem dostal tak posílám dál :-)))))

V Aši si velmi dobře vedl opět Martin Kofroň ve starších žácích. Tentokrát však nestačil na jednoho z domících závodníků a bral stříbro. Petra opět vyhrála, ale v kategorii nebyla sama. Bájo ve “čtyřícítkách” se dostal na bednu a doplnil březovskou sbírku na kompletní. Na startu překvapil svou přítomností Imríšek a nakonec byl v hlavním závodě z bleděmodrých nejrychlejší. Mezi elitou to stačilo na pěkné 5.místo. Posledním šmolou byl taťka Luky. Ten ve třicítkách dojel 8.

Poslední místo na cyklistické mapě kde byli vidět naši závodníci byl lety u Prahy v Seriálu Kolo pro život. Tady závodil v nejmenší kategorii Tomáš Benc. Přes početné startovní pole čítající 50 dětí se prosadil s přehledem na nejvyšší stupínek.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *