Úspěšný výlet do Hofu

hof-201014V sobotu 3.7.2010 se odabrala skupinka ve složení Kuba Kozlík, Martin Kofroň, Karolina Poláková, Kája Koutecký, Pavel Kodl a Petra Janusová na zkušenoudo Německého Hofu. Ještě se přidal Pepa Kodl. Jelo se dvěma většíma autama. Půjčil se i stan pro vytvoření zázemí a stínu ve slunečném dni.

Ráno v osm hodin se vyrazilo od městského úřadu na Březové směr Hof. Cesta do Hofu úplně v pohodě. Samotný Hof jsme prokličkoval na 4 poptání (ale bez vracení), abychom v 9,45 zaparkovali na místě. Po odprezentování jsme z parkoviště přestěhovali věci k trati, postavili stan a nejmenší se připravili na svůj závod.

hof-201002Jako první startoval Kájík s Karolinkou v kategorii U11. Oběma se moc nepovedl start a v nájezdu do terénu byli na posledních místech. Pro Karolinku to však nic neznamenalo a v půli prvního kola byla již mezi nejrychlejšími. Kájík se dotáhl stačil dotáhnout také na nějaké soupeře, ale výrazný postup to nebyl. Přesto si díky souboji mohl závod vychutnat i přesto, že vůbec nakonec nechtěl jet. Ve výsledcích byl klasifikoán na 4.místě mezi chlapci. Karolinka se dostala postupně na 3. místo celkově a 2.místo v dívkách.  

hof-201026V kategorii U15 jsme měli dva závodníky Martina a Kubu. Martin se trochu zdržel prohlídkou trati a tak na start dorazil se zpožděním. Po startu však vystřelil a od nájezdu do terénu si začal budovat náskok, který v cíly byl přes 5 minut. Kuba po zkušenost z domácích závodů si konečně dobře zazávodil a nejel pouze sólo závod. Po startu se usadil na třetím místě. Postupně však začal ztrácet a v nájezdu do posledního kola již měl menší ztrátu za bronzem. Zabojoval a nakonec třetí příčku prohrál o pouhý půl metr ve strhujícím finiši, který měl i fantastickou atmosféru mezi diváky.

hof-201028Petra v U17 nejela špatně, ale něco tomu výkonu chybělo. Jedna ze soupeřek ji ujela hned v prvním kopci. S druhou se přetahovala a dokonce jí i ujela. V posledním kole však o náskok přišla a i o pozici mezi všemi ženami. V kategorii bylahodnocena na druhém místě.

hof-201036V posledním startu jeli Pepa s Pavlem. Pavel měl dobrý start, ale né ideální a do terénu najížděl ze čtvrté pozice. Což se asi ukázalo jako rozhodující. Běhěm prvního kola nabral vybral díky soupeřům malou ztrátu na dvojici eliťáku. I když krátce po průjezdu jednoho z nich dojel a následně i utrhl, toho druhého sjet nedokázal. Dvě kola byl odstup ještě kolem 15s jako po prvním kole. Pak se mezera začala zvětšovat. Pomohli tomu i turisté na trati. Celkové druhé a v kategorii první místo jsou však výborné. Pepa měl úlohu mnohem těžší a to díky přítomnosti Peti Grobheisera. Po startu se usadil na 4.místě a sólo závodem se prokousal na bronz.

K zhodnocení samotného závodu lze říci, že slabší účast domácích byla pravděpodobně spůsobena fotbalovým MS. Přesto závody měli jistou kvalitu a byli povedené. Navíc pořadatelé (hlavně Georg Preisinger) byli velmi spokojeni z naší účast.

Po zabalení všech potřebných věcí jsme nejdříve vyrazili k “Mekovi” protože součásti cen byli kupony na odběr “hepy mílů” a pak rychlý přesun zpět domů.

Více fotek v galerii

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *