Pokračování Chebského poháru

Po letní pauze se Chebský pohár opět rozběhl. První zářijovou sobotu v Aši a hned o týden později v Kynžvartě. Mimo závody CHP se ještě závodilo na Všeboři a také v Prunéřově. Sice naše výkony nebyly úplně top, přesto jsme posbírali 8 vítězství 4 druhá místa a 4 bronzy v kategoriích.

Antal bike

V mládežnických kategoriích nás reprezentoval pouze Dan Janka (7-8 let), který i přes menší pád dokázal svůj závod vyhrát. Na hlavní trati nás reprezentovalo již početnější pole závodníků a všichni se postavili na stupně vítězů (sice v absolutním pořadí se to moc nepovedlo).

  • muži – Kodl 1. Svoboda 2., D.Řezáč 3.
  • masters I – Brill 2., Csipka 3.
  • masters III – Toms 1.
  • Kadeti – M.Řezáč 1.
  • ženy – Kopecká 1., Lacinová 3.

Pavel Kodl – “Vzhledem k náročné noci před závodem jsem se necítil před závodem moc dobře ? Po prvnim kopci jsme vepředu zůstali Podhaj, Svobodák, Pepa Černý a já. V dalším kopci jsem zkusil zrychlit ale všichni se mě držel. V tu chvili jsem věděl že to na celkové vítěztví nebude protože rychleji už jsem jet nemohl. V dalším kopci za to vzal podhaj a já se ho neudržel. Svoboďák začal ztrácet ještě víc a Pepa jel se mnou. Na začátku druhého kola mi kousek cuknul i Pepa a takle to bylo až do cíle. Jen Podhaj se nám neustále vzdaloval. V cíli celkem spokojenost v kategorii první místo a celkově třetí. Snad to příští týden bude lepší ?

Dana Kopecká – “po letosnim lete s minimem cyklistiky, jsem do Ase jela bez ocekavani a hlavne si to uzit,protoze trate tam vzdycky jsou moooc pekny. Uzivat jsem si to zacala hned,jak jsem vystoupila z auta a umrzla.Nastesti u registrace topili a taky na zachodech?.Dokonce jsem na samotny zavod sla do kratkych,pac Tomsik se moji izolaci potutelne vysmival.Po startu jsem byla az prekvapena s jakou lehkosti jsem vyjela kopec k rozhledne hned za Anezkou N.( kde se vzala, tu se vzala – forma! ? ).Lehkost jizdy a z toho vyplynule sebevedomi mi vydrzelo jeste cca 4km,kde jsem Anezku predjela. Pak mi zaclo byt tezko na pruduskach i zaludku, do cile jsem prijela prosita jak bunda a chvili to musela rozdychavat. Jesteze nam, slabym zenam, nedali 2 kola! Za me teda Antal super a posilam dik poradatelum za krasny zavod.”

Kynžvartský podzim

Na startu pouhých 21 bikerů. V takto početném poli není těžké umístění v kategorii a také jsme to potvrdili. Ovšem v absolutním pořadí jsme se museli sklonit před stejnou dvojící jako v Aši a také Filipem Eberlem.

  • muži – Kodl 1.
  • masters I – Brill 3.
  • masters III – Toms 1.
  • ženy – Kopecká 1.

Dana Kopecká – “tenhle závod mám fakt ráda. Spravedlivý, zajímavý, všechno obsahující bajkování se skvělým zázemím ( ať to mrzí všechny, co tam nebyli – guláše a piva, co kdo spořádal a zadarmo! ). Co se mojí jízdy týká, docela to šlo. Skoro celý závod jsem jela spolu s Tomsíkem, bylo vidět, že do prudkých kopců mi chybí síla, ale jak se to jen trošku srovnalo, rozjela jsem se.Poprvé jsem tenhle závod jela na své 29´Feltičce ? , a je to znát. Přes pověstnou skalku jsem to tam na svůj vkus docela pustila a jakoby nic. Škoda jen, že účast byla vysloveně bídná, takže příště koukejte všicí naklusat!”

Mimo závody CHP se ještě závodilo na Všeboři a také v Prunéřově.

Všebořské okruhy – zde se předvedl Honzík Kuliš a také jeho sestra Klárka si odbyla závodní premiéru na odrážedle. Oba dojeli druzí 😀

Hasištejn bike – Pavel Kodl – “Po startu byl celkem dlouhý kopec cca.20min. Nejelo se mi úplně ideálně ale nahoru jsem vyjel asi šestej. Ze sjezdu jsem dojel jednoho zavodníka. V dalším kopci jsem viděl Vojtu Marvana ještě s jedním němcem tak jsem se zmáčknul a dojel jsem je. V kopcích jsem se cítil dobře tak jsem rovnou kolem nich pokračoval dál. Pak to bylo vždy tak že do kopce jsem kousek cuknul a ze sjezdu mě Vojta dojel. V jednom ze sjezdu jsem se pak držel Vojty a trefil jsem kámen o který jsem píchnul zadek. Zkoušel jsem to nafouknou mlíko to zalepilo ale díra byla moc velká takže když jsem se rozjel tak mi to zase ušlo. Proto jsem dal duši a v klidu dojel do cíle. V cíli zklamání a hlavně naštvanost na sebe měl jsem jet opatrněji takle přišel defekt z druhého místa v kategrii ( byl předemnou Péťa Ježek).

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *