Běžkaři zakončili sezónu

Přejezdem Krušných hor byla ukončena běžkařská sezóna v oddílu Team Bike Březová. Krušné hory jsou však předlouhé, a tak jsme se spokojili s úsekem Boží dar-Bublava.

Skibus nás ze sokolovského terminálu za 90 Kč odvezl na Boží Dar, kde jsme se rozdělili na skupinu chrtů (Jirka T., Péťa O. Vašek S., Radek F.) a skupinu rozvážných vedenou Martinem Č. (+ Iva a Lenka). Itinerář: Boží Dar, hřbitov – Špičák, okolo, Špičák – Hřebečná – Bludná – doprava a po silnici pod rozhlednu, Horní Blatná – U Medvěda – po silnici výšlap na magistrálu – před Jelení přechod státní hranice – první pašerácká doleva a opět přechod státní hranice – Bublava; 54 km.

Sníh byl po ránu a ve stínu přemrzlý, tvrdý, na sluníčku rozbředlý. Takže do Blatné jsme doletěli a z Blatné nás často trápily těžké úseky mokrým hlubším sněhem.

Druhá skupina vyrazila z Božáku i z Blatné s náskokem. Vše šlo dle plánu, avšak jedna z řady známých variací na téma “zaručená zkratka” způsobila pozdní příjezd do cíle. Pepovo pomazánka však postavila na nohy i ty nejunavenější. A co teprve plzeňský poklad ve sklepě.

GPS záznam úseku Boží Dar – Horní Blatná

(zapnuto ještě za pěšího pochodu, včetně zastávek…)

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *