Sbohem a šáteček, tělocvično

Nebýt přestupný rok, byli bychom tělocvičnou sezónu ukončili v březnu. Takto se však náš poslední sportovní podvečer před sezónou 2012 na palubovce březovské základní školy odehrál 29. února 2012.

Do tělocvičny jsme začali chodit s počátkem listopadu. Účast dospěláků však postupně klesala. Nahradili je však mlaďoši: stálá účastnice Karolínka, později Kuba s Láďou a Ruda. Z dospěláků se účastnil trenér Honza Vokáč, Pavel Polák, Palinko ml., někdy s tátou, Pavel Berka, Radek Fiši a Michal. Ze začátku Onťas, Martin Kofroň, Vašek Viki.

Na začátku tělocvičné sezóny jsme si řekli, že během dvouhodinovky 417-19 hod. chceme i strečink a posilování. Ze začátku se to moc nedařilo, ale později to již Honza kočíroval, a tak jsme dělali různé vylomeniny: přeskoky laviček na sto způsobů (nejlepší byly tři 30 sekundové série snožmo za Palinkem), kliky, lehsedy, rybička (zvedání vleže nohou a hlavy/trupu), břišáky na žebřinách, zdvihy a prostocviky na kruzích, ručkování na vodorovném žebříku, rovnováha na kladině, šplhání na laně a na tyči. Posilování jsme prováděli i během hry: kdo dostal tři koše, dělal pět kliků nebo deset lehsedů.

Hrál se basketbal (většina), po něm fotbal a když byly hokejky, tak i florbal. Na závěr posilování.

Za sebe mohu říct, že jsem byl fyzicky pokaždé vyřízen, doma šel spát dřív než obvykle a několikrát mi bylo vysloveně zle. Takže naprostá spokojenost. Proto do tělocvičny chodíme, abychom potrénovali (tak, jak se v zimě má, tj. ne jen na kole, ale i zbytek těla, samosebou že včetně nohou) a pobavili se.

Takže v listopadu na viděnou a do té doby přeji všem mnoho skvělých kilometrů na kole.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *